طراحی سایت چیست؟ طراحی سایت به ساخت و راه اندازی صفحات سایت طراحی سایت می گویند که با کدنویسی به زبانهای مختلف برنامه نویسی و یا با قالبهای آماده انجام میشود. در ابتدا، وبسایتها با زبان HTML نوشته میشدند و پس از آن با پیشرفت وب، طراحی جدولهای پنهان در صفحه و زبان HTML منسوخ شد و زبان CSS روی کار آمد. به زبانی سادهترعبارت است از ساخت صفحات وب یا ریدیزاین و بهینه سازی سایتهای قدیمی که در بستر اینترنت انجام میشوند.
ابزار های موجود برای طراحی سایت
اولین و مهمترین چیزی نیاز به یک کامپیوتر است. کامپیوتر یا لپتاپ باید قدرت کافی در اجرای برنامههای کدنویسی وگرافیکی را داشته باشد وزمان کار خاموش نشود و یا هنگ نکند . اگر بخواهید بدانید دیگر ابزارها و مهارتهای اصلی در طراحی سایت چیست با ما همراه باشید
انواع طراحی وب
سایتها به دو دسته تقسیم میشوند، که عبارتند از سایتهای استاتیک و سایتهای دینامیک.
سایت استاتیک
در این نوع سایتها تنها قسمت فرانت اند انجام شده و هرکدام از صفحات، جداگانه در سرور بارگذاری میشود.
در سایتهای استاتیک امکان تغییر محتوای توسط مدیر وجود ندارد و برای این کار باید یک طراح سایت را استخدام کنید و یا طراحی سایت را یاد بگیرید! البته امروزه از این نوع سایتها برای شرکتهای کوچک و یا سایتهای معرفی که نیاز چندانی به تغییر محتوا ندارند، استفاده میشود.
سایت دینامیک
در سایتهای دینامیک هر دو بخش فرانت اند و بک اند اجرا میشود. بک اند وظیفه پویا سازی وبسایت را بر عهده دارد. پویا بودن به این معناست که تمامی محتوای سایت توسط مدیر سایت قابل تغییر هست؛ به صورتی که هر روز یک محتوای جدید و متغیر در سایت خود بارگذاری می کنید . مانند سایتهای خبری و مجلهای هستند.
طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
این روزها که کسب و کارهای اینترنتی رونق زیادی گرفتهاند، افراد زیادی تمایل به این مشاغلی، از جمله طراحی وبسایت پیدا کردهاند. و در حال حاضر بسیاری از کسب و کارهای سنتی به سمت اینترنتی شدن پیش میروند، بازار کارطراحی سایت پرطرفدار شده است. اما اولین سوالی که برای تازه واردان این حوزه مطرح میشود این است که از کجا باید این کار را شروع کنم و چگونه باید در این مسیر گام بردارم
گام ها و پیش نیازهای شروع طراحی سایت
برای شروع طراحی سایت نیازمند گذراندن برخی از پیش نیازها هستید. مثلا باید بتوانید به خوبی تایپ کنید، کار با نرم افزارهای مختلف را یاد داشته باشید، توانایی سرچ و کار کردن با اینترنت وکار با کامپیوتر را داشته باشید.
آشنایی با زبان انگلیسی بسیار مهم است. یک طراح سایت، باید بر زبان انگلیسی تسلط داشته باشد زیرا با نرم افزارها، کدها، منابع مطالعاتی وکدنویسی سروکار دارد که پیش نیاز همه این ها، آشنایی با زبان انگلیسی است.
تخصص و دانش خود را در حوزه های زیر افزایش دهید
CSS و HTML
بایستی با این دو و البته حداقل یک زبان برنامه نویسی آشنا باشید. گاهی افراد با زبانهایی مثل جاوا اسکریپت یا PHP کار خود را آغاز میکنند.
یاگیری و تسلط بر آن ها یکی از مهم ترین مهارتهایی است که در این مسیر باید کسب کنید. درمورد CSS هم قضیه به همان صورت است که درمورد HTML بیان کردیم، منتها زبان CSS باعث میشود شما ظاهر سایت را به خوبی طراحی کرده و عناصر بصری همچون رنگ، اندازه، فونت و… را بر روی اجزاء سایت اعمال کنید.
البته در اینجا با دو اصطلاح برنامه نویس سمت کاربرو برنامه نویس سمت سرورارتباط کاری آن ها با طراح سایت نیز باید آشنا شوید
کار یک طراح وب
بهتر است در مورد کار و وظایف طراحان وبسایت و روشهای کسب درآمد از این راه تحقیق کنید در قدم نخست، لازم است آیا واقعا به کار طراحی سایت علاقه دارید و یا فقط به خاطر درآمد، آن را انتخاب کردهایدو درمورد موقعیت شغلی و درآمد طراحان سایت اطلاعات لازم را به دست بیاورید تا با انگیزه کافی به این حوزه وارد شوید.
تخصصهای طراحی سایت
برای آن که سایت شکل بگیرد و راهاندازی شود، به تیمی از تخصصهای مختلف نیاز دارد. ابتدا جایگاه خود را در این تیم مشخص کرده. ایجاد طرحهای اولیه سایت، طراحی اشکال گرافیکی ، طراحی لوگوو تصویر سازی و… به عهده گرافیست بوده . برنامه نویس سمت یکی دیگر از اعضای این تیم است که وظیفه طراحی همان پوسته سایت را بر عهده دارد. همچنین برنامه نویس سمت سرور یکی دیگر از جایگاهها در یک تیم طراحی سایت است که وظیفه برقراری ارتباط مرورگر با سرور را بر عهده داشته .
طراحی سایت
یکی دیگر از مراحل این است که برای شروع با کمترین هزینه ممکن، شما را تبدیل به یک طراح حرفهای کند. این هزینه هم شامل پول، وقت و انرژی شما میشود.
جستجو در اینترنت و مطالعه مقالات موجود.
مطالعه کتاب که از نظر هزینه مقرون به صرفهتر است.
ویدئو آموزشی اما یک سری سوالات بیجواب در ذهنتان باقی میگذارد.
کلاسهای آموزشی که البته نیازمند صرف وقت بیشتر و هزینه بالاتر میباشد.
یادگیری زبان برای طراحی سایت
به طور کلی زبانهای برنامه نویسی از نظر کارکرد در طراحی سایت به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
سمت کاربر
سمت سرور
زبانهایی که مربوط به طراحی ظاهری میشوند و در ارتباط مستقیم با کاربر قرار دارند، مانند: HTML، CSS، جاوا اسکریپت و… سمت کاربر هستند و زبانهایی مانند PHP، سمت سرور هستند.
وظایف طراح
یک سایت حرفهای زمانی حاصل میشود که دو تیم و یا دو شخص در ساختن آن شرکت کنند. حضور یک شخص حرفهای در زمینه فرانت اند و شخص دیگری با عنوان متخصص بک-اند در تیم طراحی نیازاست.
فرانت اند کار
شامل تمامی کدهایی از سایت است که در معرض دید مخاطب قرار میگیرد. تمامی ویژگیهای مربوط به ظاهر سایت که پس از ورود به هر سایتی آن را مشاهده میکنید
بک اند کار
در واقع کدهای سمت سرور و کدهایی است که کاربران سایت آنها را مشاهده نمیکنند. متخصص بک اند که در قالب یک تیم یا به صورت فردی فعالیت میکند، مسئولیت کدنویسی ساختار و ستونهای اصلی سایت را بر عهده دارد.
مشاغل مرتبط
- علاوه بر تیم طراح سایت، مشاغل زیادی برای پدید آمدن یک سایت حرفهای فعالیت میکنند تا سایت مورد نظر در کسب وکار به بهترین شکل ظاهر شود. زمانی که میخواهید یک کسب و کار اینترنتی را راه اندازی کنید، باید بتوانید برای رسیدن به نتیجه بهتر با مشاغل زیادی ارتباط داشته باشید.
- گرافیست یا طراح گرافیک
گرافیست، طراح ظاهر سایت و مسایل مربوط به زیبایی شناختی آن است. برای طراحی لوگو، دکمهها و بنرهای وبسایت و هویت بصری برند به یک گرافیست ماهر نیازمند خواهید بود.
دیجیتال مارکتینگ
برای اینکه بتوانید سایت مورد نظر را با بهترین استراتژی برای جذب مشتری اداره کنید، بایدیک دیجیتال مارکتر حرفهای داشته و از او مشاوره بگیرید
تولید محتوا
حتما بایداز یک تولید کننده محتوا برای سایتتان کمک بگیرید تا با استفاده از محتوای خوب و ارزشمند، اعتماد موتورهای جستجو و در نهایت اعتماد و توجه کاربر را به خود جلب کنید
در این مقاله به طور کامل بیان کردیم که طراحی سایت چیست و انواع سایت و شغلهای مرتبط با آن. آموختید که برای یادگیری چه مسیری را طی کنید و یک طراح سایت حرفه ای چه مهارت هایی را بایدکسب کنید. یادگیری طراحی سایت یکی از بهترین مواردی است که میتوانید به عنوان شغل آینده به آن بپردازید و کسب درآمد کنید.