متفرقه

طراحی وب چیست؟

طراحی وب چیست؟

طراحی وب چیست؟ در دنیای امروز با تغییر مسیربه سمت کسب‌وکارهای اینترنتی، بازار فعالیت‌هایی همچون طراحی وب رونق زیادی پیدا کرده ، اما چگونگی طراحی وب ‌، مراحل آن، اینکه از کجا و چطور آغازکنیم، شرایط طراحی وب و میزان هزینه‌های آن از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. در این مقاله مفهوم طراحی وب‌سایت،مراحل طراحی بررسی می کنیم ودر پایان نیز تعدادی از نرم افزارهای طراحی سایت را به شما معرفی خواهیم کرد.

طراحی سایت یا وب به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی جهت معرفی شرکت و ارائه محصولات و اطلاع رسانی گفته می‌شود. طراحی وب‌ سایت یک پروسه که از لایه‌سازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده

 طراحی وب

همان‌طور که بیان شد، طراحی وب سایت به معنی طراحی، ساخت و راه‌اندازی یک وب‌ یا بهینه‌سازی کردن یک سایت قدیمی در اینترنت است. شامل 4 مرحله اصلی است

مرحله اول طراحی وایر فریم

ابتدا با توجه به نیاز مشتری و نوع سایت  یک نمای کلی از یک سایت را طراحی می‌کنیم. این نما شامل یک نقشه کلی از صفحات سایت و تعیین جایگاه و چیدمان المان‌ها و عناصر مختلف بوده. این مرحله «طراحی وایرفریم» می گویند.

مرحله دوم طراحی گرافیک سایت

وقتی که محل قرارگیری عناصر سایت مشخص شد، باید سایت را طراحی کنیم دراین مرحله با توجه به نوع کسب‌‌وکار اینترنتی که دارید، با استفاده ازگرافیک سایت و نرم‌افزارهای مخصوص رنگ‌بندی سایت طراحی می‌شود.

مرحله سوم کدنویسی و برنامه‌نویسی

باتوجه به سایت طراحی شده و نیازی که مشتری شما دارد، در این مرحله  از روش‌های مختلفی برای مدیریت سایت می توانید استفاده کنید. سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامه‌نویسی. تصمیم‌گیری در این بخش براساس نیاز مشتری و هزینه ها صورت می‌گیرد.

مرحله چهارم راه‌اندازی سایت

در پایان انجام 3مرحله قبل حالا به راه‌اندازی سایت در بستر جهانی اینترنت می‌پردازیم. در این مرحله پس از تهیه یک «هاست» و «نام دامنه مناسب»، سایت را پیکربندی می کنیم و در دسترس همه قرار می‌دهیم.

 طراح سایت

به این بستگی دارد که مسئولیت طراحی و ساخت کدام قسمت سایت را بر عهده دارید. برای راه‌اندازی به دو شخص نیاز است. یک تیم برای طراحی ظاهر و شکل سایت و یک تیم برای طراحی کردن کدهای سرور و کدهایی قابل دیدن برای کاربران نیستند.

انواع طراحی وب

سایت‌ها به دو دسته کلی ایستاتیک و دینامیک تقسیم می‌شوند.

سایت‌های ایستاتیک

تنها قسمت فرانت‌اند انجام شده، یعنی مطالب و محتویات سایت تنها یک بار جمع‌آوری می شود و هرکدام از صفحات سایت، جداگانه طراحی و بارگذاری شده. در این سایت‌ها هرگونه تغییر باید توسط طراح سایت انجام شود. از این مدل معمولا برای طراحی وب سایت‌های معرفی استفاده می کنند.

سایت دینامیک

در طراحی این سایت‌ها هر دو بخش فرانت‌اند و بک‌اند برنامه‌نویسی شده. سایت‌های پویا نیازمند تغییر مداوم محتوا هستندو باتوجه به کاربرد سایت، طراحی می شوند و توسعه پیدا می‌کنند. در سایت‌های داینامیک برنامه‌نویس بک‌اند، پویا‌سازی وب‌سایت را بر عهده داشته و باید اسکریپتی را طراحی کنند که سایت پویا باشد.

در دنیای امروز تقریبا برای هر هدفی که دارید، یک سایت طراحی می‌شود تا به‌عنوان پایگاه اطلاع‌رسانی‌، فروش و… مورد استفاده قرار بگیرد. سایت هایی موفق هستند  که اصول طراحی و بهینه‌سازی سایت را به‌درستی رعایت کنند تابتوانند محتوا را به مخاطبان خود نمایش دهند. طراحی و ساختن یک وب موفق، این امکان را فراهم کرده که در کمترین زمان، جدیدترین محصولات به‌همراه مشخصات کامل آن‌، در اختیار مخاطبان قرار دهد، این موضوع، افزایش سود ورشد مشتریان را به‌دنبال خواهد داشت.

شروع طراحی وبسایت 

مهم‌ترین عامل فراگیری مفاهیم اولیه و سپس کسب کردن تجربه است. بهترین مرجع  در زمینه یادگرفتن طراحی وب،  آموزش‌های پروژه محور در زمینه طراحی وب سایت می تواند باشد. با انجام پروژه‌های مختلف حین آموزش، می‌توانید تجربه‌ اولیه در زمینه توسعه و آنلاین کردن یک سایت را به‌دست آورید. در ادامه این مقاله توضیح می‌دهیم که چه مراحلی را برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه‌ای باید طی کنید.

یادگیری زبان HTML

مخفف عبارت Hyper Text Markup Language است، که در فارسی به آن «زبان نشانه‌گذاری ابرمتن» گفته می شود. از زبان HTML برای ایجاد ساختار کلی وبدنه اصلی صفحات وب استفاده می‌شود. این زبان با تگ‌ (دسته‌بندی‌ و برچسب‌گذاری‌در ارائه مطالب سایت) کار می‌کند و این تگ‌ها مشخص می‌کنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده.

یادگیری زبان CSS

کسی که قصد دارد به طراحی وب‌سایت بپردازد، استفاده از زبان  الزامی است این زبان به‌منظورفرم دهی و زیباسازی به صفحات وب، کاربردی است. به کمک CSS  خصوصیاتی همچون فونت‌، ابعاد،رنگ ، سایز، نحوه چیدمان عناصر و… را در صفحه وب می توانید تعیین کنید.

یادگیری زبان جاوا اسکریپت

با تسلط به زبان‌های HTML و CSS، میتوانید صفحات وب ایستا  طراحی کنید. اما امروزه کاربران از سایت‌های تعاملی و پویا بیشتراستقبال می‌کنند. جاوا اسکریپت، یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی برای پویا کردن سایت است که از شیوه‌های مختلف برنامه نویسی پشتیبانی کرده. از این زبان می‌توان برای برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)، اپلیکیشن‌های موبایل، بازی و اپلیکیشن‌های دسکتاپ استفاده کنید.

یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی  مثل PHP

برنامه نویسان وب به دو دسته تقسیم می شود

  • برنامه‌نویسان سمت کاربر: طراحی ظاهر سایت
  • برنامه‌نویسان سمت سرور: پیاده‌سازی منطق سایت
  • برای داشتن سایتی مفید ، فقط داشتن طراحی زیبا کافی نیست، سایت‌ها علاوه‌بر فرم و زیبایی، نیازمند محتوای کارآمد وصحیح هستند. سایت‌ها بایدطوری طراحی شوند که به درستی نیازهای کاربران را  اجرا کنند.

استفاده از یک زبان سمت سرور در پروژه‌های بزرگ تحت وب ضروری بوده. اهمیت استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی زمانی به‌خوبی مشخص خواهد شد که بخواهیم میان کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم. با فراگیری  php  اسکریپت‌هایی برای دریافت اطلاعات از کاربران می توانید بنویسید و بعد از پردازش این اطلاعات، آن‌ها را به کاربر برگردانید.

شرایط طراحی وب

شرایط طراحی وب سایت، از مواردبسیار حائز اهمیتی است که باید به آن توجه کنید. راه‌اندازی یک سایت نیز درست مانند راه‌اندازی یک فروشگاه است و باید برای آن مکان، نام مناسب، مدیر و… در نظر بگیرید. راه‌اندازی یک سایت موفق نیاز به 4 بخش اصلی داشته که شامل موارد زیر است:

  • انتخاب نام دامنه مناسب
  • هاست
  • طراحی قالب کاربردی و زیبا
  • سیستم مدیریت و کنترل سایت

دامنه 

دامنه همان آدرس سایت شمااست که  با پسوندهای متفاوتی مانند com.، ir.، co. و…می تواند ثبت شود. هزینه این دامنه‌ها با یکدیگر متفاوت بوده. پس باید به نام دامنه نیز توجه کنیم .آدرس سایت را به‌صورت سالانه یا پنج ساله اجاره می دهند و تا زمانی که اجاره‌بها را پرداخت کنید، متعلق به شما است. درصورت خودداری از پرداخت اجاره‌بها، دامنه سایت آزاد می شود و متقاضی مالک آن است.

آموزش

شما برای مدیریت سایتتان نیاز به یک دوره آموزشی دارید وقتی که سایت خود را از تیم طراحی، تحویل می گیرید .شما باید آموزش‌ها لازم را ببینید تا سفارشات سایت را بتوانید کنترل کنید، محصولات جدید وارد کنید و محصولات قبلی را به روز رسانی کنید .

امکانات 

می‌خواهید در وب سایت شماچه امکاناتی قرار داشته باشد؟ می‌خواهید در سایتتان، درگاه پرداخت داشته باشید؟ می خواهید قابلیت عضویت را برای سایتتان فعال کنید؟ همه این موارد بر هزینه‌ طراحی سایت شما تاثیرگذار است.

روش‌های طراحی وب 

لازم است بدانیم، فرآیند طراحی وب سایت به 2 صورت انجام خواهد شد. طراحی سایت با زبان برنامه نویسی و طراحی سایت بدون استفاده از زبان برنامه نویسی.

طراحی سایت با زبان‌ برنامه‌نویسی

در روش طراح سایت، با استفاده از دانش برنامه نویسی و نرم افزارهای متعدد، صفحات وب را به صورت استاتیک یا داینامیک طراحی خواهد شد. در ادامه تعدادی نرم افزار طراحی سایت، با این روش را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

نرم افزار google web designer

نرم افزار طراحی سایت Google Web Designer ، یک نرم افزار طراحی سایت پیشرفته بوده که به شمامیتواند امکان طراحی و ساخت صفحات HTML5 و سایر محتواهای وب با استفاده از رابط بصری و کد یکپارچه را بدهد.

نرم افزار dreamweaver

نرم افزار طراحی سایت Dreamweaver، نوعی نرم افزار تحت وب است که برای شما امکان طراحی، ساخت و انتشار وب سایت رامی تواند فراهم ‌کند. این برنامه بومی را  روی رایانه شخصی خود می توانید نصب کنید. با استفاده از این نرم افزارها،  وب سایت خود را می توانیداز طریق ویرایشگر بصری یا کدنویسی و یا از ترکیب هر دو آن ها بسازید. البته باید اصول کد نویسی را بیاموزید.

نرم افزار طراحی سایت dreamweaver از طیف گسترده‌ای از زبان‌های مورد نیاز برای ساختن هر نوع وب سایت مانند HTML، HTML5، CSS، Javascript و… پشتیبانی می‌کند.

نرم افزار  net objects

نرم افزار طراحی سایت net objects، نوعی نرم افزارقدرتمند و شناخته شده در زمینه طراحی سایت بوده. این برنامه با فراهم کردن مجموعه‌ای از ابزارهای خوب، به یکی از بهترین اپلیکیشن‌های مدیریت و ساختن صفحات وب تبدیل شده است و همچنین با کمترین مهارت کاربر، امکان طراحی و ساخت وب سایت را برای او فراهم کرده است.

نرم افزار RapidWeaver

با نرم افزار طراحی سایت RapidWeaver  سایت خود را می توانید در چند دقیقه طراحی کنید. این نرم افزار طراحی سایت، با پشتیبانی از کدهای HTML5،xHTML،CSS3، طراحی سایت را برای شما لذت بخش تر می‌کند. بدون داشتن دانش خاصی برای طراحی و با استفاده از این نرم افزارمی‌توانید سایت و قالب مورد نظر خود را به آسانی با استفاده از الگو‌های نرم افزار،ابزار  طراحی و آماده کنید. داشتن بیش از 30قالب از قابلیت‌های کلیدی این نرم افزار است.

نرم افزار KompoZer

نرم افزار طراحی سایت KompoZer،  یکی از ساده‌ترین وزیباترین نرم افزارهای طراحی وب سایت است. با این نرم افزار فقط با کلیک کردن و کد نویسی می‌توان پروژه خود را آماده کرد. رابط کاربری این برنامه نیز، بسیار ساده است و بیشتر امکانات اصلی در آن گنجانده شده و بقیه تنظیمات نیز در منو‌های بی‌شمار این برنامه قرار دارد.

طراحی سایت بدون زبان برنامه‌نویسی

در این روش بدون دانش برنامه نویسی و با استفاده از تعدادی نرم افزار تولید محتوای تحت وب، مانند Word Press، Joomla، DotNetNuke و… می‌توانید صفحات وب سایت خود را طراحی کرده و آن راتولید کنید.

در ادامه تعدادی نرم افزار طراحی سایت، بدون کدنویسی را معرفی کردیم و مورد بررسی قرار دادیم. قبل از ورود به این بخش لازم است سیستم مدیریت محتوا یا cms تعدادی از این  Cms ها را مورد بررسی قرار دهین . سی ام اس، اطلاعات یک وب سایت را مدیریت می‌کند.

طراحی سایت با استفاده از  cms آماده (open source) 

در طراحی سایت با استفاده از سی ام اس آماده، می‌توانید قالب مورد نظر خود را برای وب سایت دانلود کنید و روی هاست آپلود کرده. استفاده از این نوع نرم افزار طراحی سایت، مزایای زیادی دارد، مانند:

  • استفاده کردن از cms های آماده نیاز به دانش فنی ندارد.
  • طراحی سایت با استفاده از cms، هزینه کم‌تری خواهد داشت.
  •  افزونه‌ها در این نرم افزارها بسیار متنوع هستند.
  • سیستم مدیریت cms ها بسیار ساده است.
  • منابع توسعه دهنده این سیستم‌های آماده در اینترنت زیاد هستند.
  • قابلیت به‌روزرسانی این نرم افزارها، فراهم است.
  • این نوع سایت‌ها طی یک هفته آماده می‌شوند.
  • برای cms های آماده، طراحان و برنامه نویسان بسیارزیادی وجود دارد.

این نرم افزار طراحی سایت دارای معایبی مانند امنیت پایین و اختصاصی نبودن وب سایت نیزهستند.

نرم افزار DotNetNuke DNN

دات نت نیوک (DNN) یک پلتفرم متن باز بوده که طبق استاندارد و فناوری‌های مبتنی بر دات نت جهت ساخت و طراحی وب، مورد استفاده قرار گرفته است. DNN  شرکت راهبران، مهمترین سیستم مدیریت محتوا مبتنی بر تکنولوژی دات نت است.

این نرم افزار از نظر به کارگیری ملاحظات امنیتی، توسعه پذیری و اکوسیستم مجموعه‌های توسعه دهنده و ابزارهای توسعه‌ای موجود در بازار جهانی، از بهترین نرم افزارهای موجود در این زمینه به است.

مزایای نرم افزار DNN 

 مبتنی بر تکنولوژی .NET

ساختار ماژولار برای تسهیل فرآیند توسعه

انتشار نسخه‌های به‌روز توسط تیم توسعه دهنده

بازار جهانی ماژول، پوسته و ابزارهای تکمیلی

تجربه استقرار در مجموعه های بزرگ داخلی و خارجی

نرم افزار joomla

 یکی از نرم افزارهای مدیریت محتوای سایت ، که بسیار انعطاف پذیر است.بدون کد نویسی این نرم افزار طراحی سایت ، برای شما امکان ایجاد وب سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی را فراهم خواهد کرد. از نرم افزار طراحی سایت فارسی نیز پشتیبانی می‌کند. البته هر چند این نرم افزار طراحی سایت، ویژگی‌های مثبت زیادی داشته، معایبی هم دارد، نمی‌توان از نظر امنیتی آن را تایید کرد، زیرا اختصاصی نیست و احتمال خطا و باگ در آن وجود دارد.

نرم افزار word press

ورد پرس برای طراحی، ایجاد و راه‌اندازی وب سایت‌ که یک سیستم مدیریت محتوا (cms) نیزاست که شما با استفاده از این نرم افزار محتوای سایت خود رامی توانید مدیریت کنید.

حتی اگر از مباحث برنامه نویسی اطلاعی نداشته باشید، باز هم می‌توانید با استفاده از وردپس طراحی سایت راانجام دهید. همچنین این شرکت، افزونه‌های مختلفی را برای قالب ورد پرس در اختیار کاربران خود قرار داده که شما با استفاده از آن‌ها،تغییرات لازم را در سایت خود می توانید ایجاد کنید یا امکانات زیادی را به وب سایت خود اضافه کنید.

نرم افزار Drupal

دروپال ، سیستم متن باز برای طراحی سایت است. از سیستم مدیریت محتوای دروپال برای طراحی کردن انواع وب سایت‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی و… استفاده می کنیم. دروپال، بر روی همه وب سرورها قابل نصب بوده. همچنین سیستم مدیریت محتوا به زبان PHP نوشته شده است و از پایگاه داده MySQL استفاده می‌کند.

و در نهایت

هرچند فرایند طراحی سایت، سخت و طولانی به‌نظر برسد و موفقیت در آن نیازمند فراگیری مهارت‌های خاصی باشد، اما زمانی که با شیرینی این کار آشنا شوید و با انگیزه به آن ادامه بدهید، در مدت کوتاهی به جایگاه قابل‌قبولی می رسید. با استفاده از نرم افزار طراحی سایت، فرایند طراحی و راه‌اندازی سایت صورت می‌گیرد، که انتخاب کردن نوع آن، بستگی به شرایط و امکانات موجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *