نماد ساماندهی چیست؟
نماد ساماندهی نشانهای است که منحصراً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر شده و به کسب و کارهای مجازی (کسب و کار اینترنتی و موبایل) مجاز با هدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحیت آنها اعطا میگردد؛ این نماد پس از بررسی درگاه (وبسایت) و احراز هویت و صلاحیت مالک (حقیقی یاحقوقی) آن برای مدت دو سال صادر میگردد.
ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به عنوان مرجع احراز هویت مدیران تمام پایگاههای اینترنتی بوده، و وابسته به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. تمامی اطلاعات ثبت شده سایتها در این ستاد در کارگروه تعیین محتوای مجرمانه مورد استفاده قرار میگیرد. طبق آخرین اطلاعیه در صورتیکه مشخصات مدیر یک سایت در ساماندهی ثبت شده باشد، چنانچه وی در اسرع وقت نسبت به حذف محتوای اعلام شده از طرف ستاد، اقدام نماید، سایت او فیلتر نخواهد شد.
علت ثبت کسب و کار اینترنتی خود در ستاد ساماندهی
با توجه به این که در سامانه جدید ستاد ساماندهی به کاربران احراز هویت شده یک لوگو اعطاء میکند، نمایش این لوگو در وبسایت شما باعث اعتمادسازی بیشتر برای کاربران خواهد شد. البته تا زمان درج این مطلب ثبت مشخصات سایت در این ستاد الزامی است، اما دریافت و نمایش لوگو الزامی نیست.اگر چه هنوز وبسایتهایی وجود دارد که در این ستاد ثبت نشدهاند، طبق اطلاعیههای این ستاد بزودی همه آنها ملزم به ثبت مشخصات خود خواهند شد.
کدام دسته از سایتها باید نماد ساماندهی داشته باشند؟
تمامی سایتهای فعال ایرانی صرفنظر از نوع و موضوع فعالیت اعم از فروشگاهی، شرکتی، شخصی،انبارداری، مهندسی و… ملزم به ثبت مشخصات خود در این سامانه هستند و باید دارای نماد ساماندهی باشند. از لحاظ نوع و موضوع فعالیت تفاوت خاصی بین آنها وجود ندارد. لازم به تذکر است که نشان ستاد ساماندهی با نماد اعتماد الکترونیک متفاوت است. برای سایتهایی که فعالیت تجاری ندارند نیازی به دریافت نماد اعتماد الکترونیک نیست.
تفاوت نماد ساماندهی و نماد اعتماد الکترونیکی
و در آخر تفاوت این دو نماد به این نحو می باشد که، نماد ساماندهی تحت نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جهت اعتبار اصالت کالا است، در حالی که نماد اعتماد الکترونیک از اداره صنعت، معدن و تجارت اخذ میگردد و نشان دهنده وجود فیزیکی فروشگاه و فروشنده است.